Badrumsmöbler

badrumsmöbler

Att inreda ett badrum kan bli ungefär lika kostsamt som att inreda ett kök; det finns så oerhört mycket att välja på när det gäller stilar och material. Det som kan vara bra att tänka på är att jämföra priser, utbud och efterfrågan. Det finns ett flertal olika kategorier av badrumsmöbler, så fundera gärna på hur din önskade inredning passar ihop med redan befintligt möblemang.

Att tänka på vid val av inredning

Det går att förnya sitt badrum och/eller toalett med relativt små medel. För den som vill byta ut hela inredningen krävs det dock noggrann planering och en rejäl budget. Att ha bra koll på badrummets olika mått är oerhört viktigt, då storleken på möblerna kan skilja rejält. Det gäller även färger, nyanser, mönster och material. Priset för eventuell installation kan också skilja sig markant.

Som med all inredning går det naturligtvis trender även i valet av badrumsmöbler – det som är trendigt och populärt ena året är mer eller mindre ute året därpå. Det kan man dra nytta av genom att titta på fjolårets kollektioner som ofta säljs till starkt reducerade priser. Oftast skiljer sig endast några få detaljer, så här går det att göra ordentliga fynd.

Att planera en renovering kan vara både roligt och energikrävande. Det finns en rad butiker, såväl fysiska som nätbaserade, som säljer allt från begagnat till budgetvarianter och riktigt exklusiva, högkvalitativa möbler. Det är helt enkelt plånboken och smaken som styr valet av badrumsinredning.

Fundera också på var och hur du vill förvara dina badrumstillbehör samt hur mycket plats du kan avvara för just förvaring. Det går att skapa plats med hjälp av vägghängda skåp, högskåp och/eller ett sidoskåp med tillhörande spegel och några hyllor. Med ett skåp eller två kan du gömma undan sådant du inte vill visa, medan du på hyllorna kan förvara extra handdukar, parfymflaskor och annat du tycker är fint att visa upp.

För den som har en tajt budget

Det går naturligtvis att förnya sitt badrum med relativt små, enkla medel. Man kan till exempel byta ut handtagen på badrums- och tvättskåpen, sätta upp nya hyllor, köpa ny förvaring i form av korgar och/eller burkar, byta ut krokar och hänga upp nya, fräscha handdukar, köpa ett par olika duschdraperier och ny badrumsmatta etcetera.

Lägg mycket tid och möda på att mäta ordentligt, särskilt om du ska köpa din inredning på nätet. Tänk också på att läsa på om olika material samt reglerna för våtrum. Vill du måla om finns det till exempel särskild våtrumsfärg, och ordentligt förarbete är A och O för att nå ett lyckat, hållbart resultat.

postade i Hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *