Kom igång med vårstädningen!

Vår

Blommorna börjar blomma, fåglarna börjar sjunga, men hemma i huset känner vi fortfarande av vinterdeppen och mörkret. Vårstädning är en tradition som gör det möjligt för oss att fräscha upp våra hem och få försprång till de hektiska månaderna framöver.

Börja städa ett rum i taget

Att tacka sitt hem rum för rum är det mest effektiva sättet att städa huset på under alla årstider, men speciellt till våren. Använd checklistor för att städa på de hörn i hemmet som verkligen behöver extra uppmärksamhet. Hoppa helt enkelt över ställen som nyligen har städats och fokusera på de delar av ditt hem som har försummats hela vintern.

Organisera och rensa röran

En av de största delarna av vårstädningen är att bli av med röran som du inte behöver. Nu är det ett bra tillfälle att dra nytta av vårens naturliga uppmaning så att du kan bli av med saker som väger ner dig och börja om med en livsstil som är mer effektiv. Att ta tag i garderoben kan t.ex. vara ett helt eget projekt då det ofta är tidskrävande. Sortera då in dina ägodelar i fyra kategorier: slänga, ge bort, spara eller förråd är exempel på bra kategorier. På så sätt kan du också enkelt se vilka klädesplagg som fattas och kan behövas till det varmare vädret. Om du ser att det är något du behöver i klädesväg kan du på hardcasa.se hitta ett otroligt utbud av trendiga, prisvärda kläder.

Nu är det dags att börja planera inför loppisen eller att ge bort det du inte ska spara. Städningen kommer att gå så mycket smidigare när all röra är borta!

Involvera familjen

Om du behöver lite hjälp med städningen kan du alltid få med familjen. Även den mest ovilliga hjälpredan kan göra stor skillnad när det gäller arbetsbelastning. Oroa dig inte: det finns sätt att hantera även de mest motvilliga hjälpredorna. Det här är faktiskt ett bra tillfälle på året för att få ihop hela familjen. Prova att slänga på lite musik eller skapa ett belöningssystem där varje arbetssyssla belönas med något roligt. Ni skulle t.ex. tillsammans kunna komma överens om en inredningspryl, eller att en person får välja något efter varje avklarad uppgift. På georgjensen-damask.se finns det allt inom inredning av allra högsta kvalitet och kaliber – perfekt att belöna er själva med efter allt tufft jobb!

Ta itu med säsongssysslor

Det finns vissa sysslor som måste göras säsongsmässigt. Vi ignorerar dem under majoriteten av hösten och vintern, men nu är det dags att ta tag i det och göra allt. Även om dessa sysslor bara behöver göras en eller två gånger per år, kommer de att hjälpa ditt hem att se bättre ut och förbli städat längre.

Kom igång med nya städvanor

En bra och grundlig vårstädning där hela huset får sig en ordentlig skrubbning är en fantastisk känsla. Det är därför också ett perfekt tillfälle att etablera nya städvanor under resten av året som gör nästa års vårstädning mycket enklare. Enkla 15-minuters städrutiner som görs några dagar i veckan kan göra det mycket enklare att hålla hemmet rent och städat hela året runt. Skriv därför gärna ner hur långt tid varje syssla tog så att du fortsättningsvis kan planera städningen. Lycka till!

postade i Hem

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *